Pablo Cruz guanyador del Torneig d’Escacs Blitz Vila De l’Olleria

Nota de l’organització

El Club d’Escacs L’Olleria va organitzar el seu 1r Torneig d’Escacs Blitz Vila de L’Olleria 2024, amb la finalitat de donar-li a la localitat de L’Olleria el seu prestigi en el panorama ajedrecístic nacional i internacional.

Resultats: Absolut Infantil

Van participar jugadors de tots els nivells, des de Mestres, forts jugadors, joves, xiquets, i aficionats.

Va comptar amb nombrosos premis, tant en metàl·lic, com a trofeus, medalles, llibres, i bolígrafs, la qual cosa va fer les delícies dels participants. A més del Torneig Absolut, també es va realitzar un Torneig Infantil per a jugadors Sub 10 i Sub 12 amb excel·lents premis.

El Torneig Absolut ha sigut valedor per a ELO FIDE BLITZ, per la qual cosa tots els jugadors estaven federats i tenien Codi FIDE (Federació Internacional d’Escacs). Mentre que en el Torneig Infantil van participar jugadors federats i no federats.

Van participar 79 jugadors en els 2 tornejos, provinents de la Comunitat Valenciana, i d’altres punts de la geografia espanyola com Múrcia, Andalusia, i Madrid. L’esdeveniment es va realitzar en el Pavelló La Solana de L’Olleria, on va regnar l’esportivitat en tots els jugadors, en un bon ambient esportiu. Es va jugar sistemàticament Suís al millor de 7 partides o rondes, en partides de 7 minuts per jugador més 3 segons d’increment per jugada, ritme molt interessant que va permetre en la majoria dels casos als jugadors véncer quan disposaven de posicions guanyadores, encara que estigueren apurats de temps.

Dels 51 participants en el Torneig Absolut, 2 Mestres Internacionals, 1 Maestro FIDE, i molts jugadors amb puntuació internacional ELO, va fer que el torneig tinguera un important nivell. Entre els Mestres va estar la jove promesa dels escacs valencians, l’actual Campió d’Espanya Sub 16 i Subcampió d’Europa Sub 16, el jove Diego Macías. I dels 28 xiquets en el Torneig Infantil ressaltar a més dels federats, als nombrosos xiquets no federats que comencen ara a fer els primers passos en els escacs, sent este torneig molt important per a la seua promoció.

Torneig Absolut (51 jugadors)

La prova va tindre dos dominadors clars que van demostrar el seu excel·lent nivell de joc, quedant Campió el Mestre Pablo Cruz del Club EVA-Manises, que només va cedir 1 empat enfront del Subcampió, aconseguint 6’5 punts de 7.

A continuació amb 6 punts va quedar Subcampió el jove Maestro FIDE Diego Macías del Club Andreu Paterna que va empatar amb els altres 2 Mestres. 3r també amb 6 punts, però pitjor desempat, va ser la revelació del torneig, jugant en les primeres taules amb els forts, el jove Páris Francisco Ortega del Club Coïmbra Jumella de Múrcia amb només una derrota contra el Campió. 4t va quedar amb 5’5 punts el Mestre Internacional Antonio Granero del Club La Ribera-Alberic, que va perdre amb el Campió i va empatar amb el Subcampió. 5é amb 5 punts va ser Alejandro Megías del Club Xàtiva. I 6é amb 4’5 punts va quedar el jugador Alejandro Aragó del Club Verge d’Atocha de Madrid.

El millor Veterà no titulat va ser Antonio Cerdà del Club Muro amb 5 punts, i 2n Veterà no titulat va quedar Enrique Ferrero d’Ontinyent amb 4’5 punts.

1r Sub 2.100 ELO FIDE va quedar José Ferrer del Club Albal amb 5 punts, i 2n Sub 2.100 ELO FIDE va ser Pablo Sampedro del Club La Primitiva de Xàtiva amb 4 punts.

1r Sub 1.800 ELO FIDE va quedar el jove jugador Sub 14 Myroslav Zlyvko d’Ucraïna i del Club ASSSA Enric Valor amb 5 punts, que va realitzar una excel·lent actuació puntuant contra jugadors de major nivell i experiència, i 2n Sub 1.800 ELO FIDE va ser el també jove Carles Montesinos del Club Alzira amb 4’5 punts.

1r Sub 1.500 ELO FIDE va quedar Antonio Javier Martínez del Club Sant Joan Beniel (Múrcia) amb 4’5 punts, i 2a Sub 1.500 ELO FIDE va ser Khalid Elmejjadi del Club Capablanca de Cullera i d’Ucraïna amb 4 punts.

1r Sub 16 va quedar Marc Senabre d’Ontinyent amb 4 punts. 2a Sub 16 va ser Encarna Guzmán del Club Manuel Eduardo Pérez amb 3’5 punts.

1r Sub 14 va quedar Isaac Piera del Club Carcaixent amb 3’5 punts. 2n Sub 14 va ser Armen Harutyunyan del Club Capablanca de Cullera amb 3 punts.

Campió Local va quedar el jove Sergi Soler amb 4 punts. Subcampió Local va ser Jaime Montaner amb 3’5 punts. Tots dos del Club L’Olleria.

Els altres jugadors locals del Club L’Olleria, van tindre una acceptable actuació en enfrontar-se a jugadors de més nivell i experiència

 

Torneig Infantil (28 jugadors)

El Torneig Infantil, on van jugar junts els Sub 10 i Sub 12, va tindre dos dominadors clars que van ser el jugador Liam Roselló Sub 10 del Col·legi Públic Miguel Hernández d’Alcoi i del Club Tabiya Alcoi que va quedar Campió amb 6’5 punts de 7, cedint només 1 empat, enfront del Subcampió que era l’altre favorit. Subcampió va ser Pedro Arcos Sub 12 del Club Ibi, també amb 6’5 punts, però amb pitjor desempat. A distància, amb 5 punts va haver-hi dos jugadors. 3r va quedar Álvaro Sal i Roses Sub 12 del Col·legi La Salle d’Alcoi i del Club Tabiya Alcoi. 4t va ser Pablo López Sub 12 del Club Voltors. Amb 4’5 punts va haver-hi tres jugadors. 5é va quedar Daniel Valiente Sub 10 del Club La Vila. 6é va ser Iván *Engo Sub 12 del Club L’Olleria. I 7é va quedar Kilian Cortés Sub 12 del Col·legi Sant Francesc d’Assís de Cocentaina i del Club Cocentaina. Tots ells van estar jugant en les primeres taules i van realitzar un excel·lent torneig.

Els Premiats per Categories van ser,

1r Sub 10 Liam Roselló del Col·legi Públic Miguel Hernández d’Alcoi i del Club Tabiya Alcoi. CAMPIÓ DEL TORNEIG INFANTIL.

2n Sub 10 Daniel Valiente del Club La Vila.

1r Local Sub 10 Javier Terol del Club L’Olleria.

2a Local Sub 10 Blanca Soler del Club L’Olleria.

1r Sub 12 Pedro Arcos del Club Ibi. SUBCAMPIÓ DEL TORNEIG INFANTIL.

2n Sub 12 Álvaro Sal i Roses del Col·legi La Salle d’Alcoi i del Club Tabiya Alcoi.

1r Local Sub 12 Iván Engo del Club L’Olleria.

2n Local Sub 12 Javier Gandia del Club L’Olleria.

Tots ells van rebre un bonic trofeu, i a més un llibre d’escacs els primers classificats.

El Torneig Absolut va donar l’oportunitat a jugadors locals i no locals, joves i sèniors, d’enfrontar-se a Mestres titulats i a jugadors més experimentats, amb la finalitat de presentar dura batalla i aprendre. Mentre que el Torneig Infantil va servir per a promocionar els escacs escolars.

Els participants van rebre durant el torneig begudes i bolígrafs, a més de medalles tots els jugadors del Torneig Infantil.

 

L’Àrbitre Principal de l’esdeveniment va ser Joaquín Corbí Árbitre Internacional. I els Àrbitres Adjunts van ser els Àrbitres Autonòmics Eduardo Senabre i Enrique Lluch.

En definitiva, una gran festa dels escacs a L’Olleria de les quals fan afició, de la mà del Club d’Escacs L’Olleria, amb la Col·laboració de l’Ajuntament de L’Olleria, l’Excma. Diputació Provincial de València, i altres Col·laboradors privats. Van presidir el lliurament de premis la Presidenta del Club d’*Escacs L’Olleria María Jesús Fombuena, i el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de L’Olleria D. Daniel Semper. Desitgem que esta interessant iniciativa es repetisca l’any que ve, amb la seua segona edició.

Veure àlbum de fotos