Partida d’escacs simultània a La Nucia divendres que ve a la vesprada

cartel partida de ajedrez simultánea

 

Ens agrada informar que divendres que ve 30 d’octubre a les 18.30h, en l’hall del Poliesportiu Camilo Cano, realitzarem dues simultànies a càrrec dels actuals campions d’Espanya: David Antón i Sabrina Vega.

Serà un esdeveniment a porta tancada en aplicació del protocol general de prevenció enfront de la Covid-19.

Els resultats reeixits per David Antón, són impressionants. Va aconseguir el títol de Gran mestre amb tan sols 17 anys. Tota una proesa a l’abast de molt pocs! Aconsegueix la medalla de bronze en el Campionat Europeu sub-16 en 2011 a Bulgària i dos anys després, en 2013, es proclama Subcampió del Món sub-18 en Al-Ain (Emirats Àrabs). En 2014 aconsegueix un dels seus resultats més destacats fins hui: Subcampió d’Europa Absolut, guanyant a rivals com, per exemple, Anton Korobov, Baduur Jobava o Etienne Bacrot, tots ells per damunt dels 2700 de ELO. Cal destacar un altre resultat memorable, i és que David va véncer en el Tata Steel Challengers, jugat en la localitat holandesa de Wijk Aan Zee. Aquesta victòria li dona dreta a jugar l’any vinent el torneig Tata Steel Masters, on enguany van jugar Viswanathan Anand, Fabiano Caruana o Magnus Carlsen.  David és integrant de l’equip olímpic espanyol des dels 19 anys i recentment defensa el primer tauler de la selecció.

Encara que va ser Campió d’Espanya d’escacs ràpids en dues ocasions consecutives (anys 2014 i 2015), no ha sigut fins a aquest 2020 que s’ha proclamat Campió d’Espanya Absolut.

Sens dubte, el Currículum esportiu de David és sorprenent amb només 25 anys.

Sabrina Vega va destacar des dels seus inicis en els escacs. Campiona d’Espanya per edats en sub-10, sub-14, sub-16, sub-18 i sub-20, va aconseguir el títol de Gran mestra Femenina (WGM) en 2007 i el de Maestro Internacional (EL MEU) en 2013. L’any 2016 va aconseguir el seu èxit esportiu més important fins hui, alçant-se amb el Subcampionat d’Europa Femení empatant a punts amb la campiona. Aquest assoliment li va permetre jugar la Copa del Món, on eixiria la reptadora a l’actual Campiona del Món.

A més d’aquests assoliments individuals, Sabrina és integrant de Selecció Olímpica Espanyola des de 2004, i des de fa varis defensa el primer tauler. En 2017, el seu ránking va ascendir fins als 2427 ELO el que li va fer situar-se en el quaranté cinqué lloc de l’escalafó mundial.

Finalment, cal assenyalar que Sabrina ha sigut distingida amb el Premi Reina Sofia de l’Esport, un guardó que es concedeix per un gest especialment rellevant de noblesa o joc net en la pràctica esportiva o per prestar una contribució especial a l’erradicació de la violència en l’esport.

Sens dubte, dos dels jugadors espanyols més importants dels últims anys amb uns mèrits esportius envejables que ens faran gaudir a tota la comunitat dels escacs.

http://www.lanucia.es/Campeones-Epana-Ajedrez-simultaneas