Afegides noves preguntes freqüents pròximes les dates d’inici del Interclubs

banner con skyline de ciudad

Estem a una setmana de l’inici de la competició Interclubs  i fem un repàs de les qüestions més habituals que ens estan plantejant els associats en aquests dies.

 1. El dilluns 6 de setembre és l’últim dia per a la confecció d’ordres de força.
 2. El ELO a utilitzar en els ordres de força és el de la llista d’agost.
 3. Els clubs que han disputat Divisió d’Honor han de desactivar els jugadors que no poden ja jugar ara en els equips filials. Només deuen apareixen en l’ordre de força els jugadors alineables. Per a més informació s’ha de consultar la Circular de la competició.
 4. La sala de joc per a una trobada de 8 taulers deu:
  • Tindre una superfície mínima de 42,75 m².
  • Tindre obertures o corredors que connecten a l’exterior i que garantisquen la renovació o ventilació de l’aire de la sala.
 5. Seguim amb el protocolo enfront la Covid:
  • Els jugadors han d’utilitzar màscara FFP2 o superior. Ha d’estar impresa aquesta característica en la seua superfície o el jugador, que ha de portar sempre una segona màscara de reserva, ha de poder mostrar l’embolcall que identifique la seua qualificació. Es recomana als capitans d’equip que porten màscares FFP2 addicionals per a cobrir aquelles circumstàncies accidentals i oblits que impedirien asseure’s a jugar a algú per no usar una màscara FFP2. Només en un cas que per trencaments de màscares durant el joc i esgotament de les FFP2 de recanvi es podria acabar una partida usant una màscara higiènica, en aquest sentit s’ha d’interpretar l’annex del protocol, com una situació última i puntual o excepcional.
  • La màscara s’usarà correctament, sense deixar espais oberts que permeten el pas d’aire sense filtrar.
  • El club local disposarà d’hidrogel a la sala.
  • En acabar la partida s’abandona la sala de joc.
  • No està permés públic.
  • A la sala poden estar: els jugadors amb partida en joc, un delegat per club i un responsable de prevenció de la Covid del club local. El responsable Covid pot un ésser jugador alineat en la trobada (es recomana siga no jugador), i estarà pendent de la correcta aplicació del protocol Covid durant la trobada i tots els presents a la sala col·laboraran seguint les seues instruccions. Tots els presents hauran de figurar en l’Acta. Temporalment, podrà accedir a la sala de joc un representant de la FACV en labors d’inspecció de mesures del protocol.
  • L’àrbitre en línia de la competició podrà determinar un ajornament d’una trobada davant una reclamació referent a les mesures de seguretat enfront de la Covid. La incidència haurà de reflectir-se en l’acta i si és amb referència a la sala de joc haurà de realitzar-se abans d’iniciar les partides.
  • El qüestionari Covid és obligat i s’emplena una vegada en tot el Interclubs, no cal emplenar-lo cada ronda, amb una vegada per a tot el torneig val, simplement recordeu que el canvi de situació de salut o de contactes estrets han de ser notificats. Si es tracta d’un jugador que ha tramitat la seua llicència per primera vegada i encara no disposa de ID FIDE en aqueix camp ha de posar el seu DNI o el d’un tutor.
  • Màxim distanciament de taules i cadires.  Tant si el local té els 42,75 m² requerits com si té 200 m², tal com diu l’annex del protocol, cal aprofitar l’espai per a distanciar i separar tot el possible la configuració de les taules a la sala.

 


Interclubs 2020

FEDA