Presentació Guia Bàsica D´ESCACS

Ahir dijous, la regidora d’esports i presidenta Rocío Gil de la Fundació Esportiva Municipal de València va presentar la guia bàsica d´escacs. Es tracta d’una publicació en valencià per a la iniciació en el món dels escacs. Es distribuirà en col·legis i associacions de la ciutat de València. La guia està editada per la Fundació València Bressol dels Escacs i realitzada per la mestra candidata d’escacs Adriana Palao.

A l’acte van acudir al costat de la regidora Rocío Gil la mateixa Adriana Palao, Basilio López, president de FVCDA i Román Beltrán qui ha realitzat la traducció al valencià, una acció més perquè els escacs continue creixent a la ciutat on es  van escriure les seues noves normes.

Una data clau és el 15 de maig de 1495 es publica a València el “Llibre del jochs partits del schachs en nom de 100”. En aquesta obra, el seu autor, el *segorbino *Francesch Vicent, donava carta de naturals als escacs moderns: les noves regles s’estenien per tota Europa a través d’un aliat excepcional, la impremta.

Origen i difusió, aquests són els grans mèrits dels jugadors d’escacs valencians del segle XV. València és el bressol dels escacs moderns.