Rànquing FACV. Publicada la llista de novembre de la FIDE

La FIDE ha publicat la llista de ELO de novembre amb nombroses variacions dels nostres esportistes, degut principalment als tornejos de la FACV que van entrar en esta llista (La Nucia i els Provincials Individuals), i els Campionats Nacionals (Veterans, Absolut i Femení) entre altres oberts europeus.

El llistat recull a tots els esportistes amb llicència en vigor en la Comunitat, i seleccionables FEDA, ordenats per ELO. Al peu del rànquing es pot veure una paginació que permet navegar per a trobar un jugador determinat.

El major avanç en el rànquing Absolut el veiem en el Gran mestre i entrenador del Programa de Tecnificació de la FACV, Julen Arizmendi (+10) després de la seua gran actuació a Copenhaguen. Alexei Shirov puja 13 punts que va aconseguir, principalment, en la Copa d’Europa.

En el rànquing femení, Marta García Martín (+13) continua encapçalant la llista i augmentant la bretxa amb la resta de valencianes. Per part seua, Lucía Follana s’apunta la major pujada (+44) retornant-la al “Top ten” de valencianes.

Diego Macías segueix en el mes alt de la llista del Sub-18 de la Comunitat i ja apareix dins dels 100 millors jugadors juvenils del món. Amb els seus  2457 punts de Elo, cada vegada està més prop d’aconseguir l’objectiu dels 2500, un dels requisits per a ser Gran mestre.

En el rànquing Sub-16, continua el lideratge de Diego Macías.

En el Sub-14, Carlos Pardo (+12) continua en el primer lloc,  Jaime Martinez, en el segon lloc, mentre que Pablo Bascuñana (+46) es col·loca en el tercer lloc. Des de la FACV donem l’enhorabona al Club Escacs Enric Valor pel treball canterano que realitza, ja que els esportistes esmentats pertanyen al club alacantí.

Per a finalitzar, impressionant pujada de Marcos Muñoz Osete +124!  que ho col·loca en el quart lloc del rànquing.

En el Sub-12, David Nechifor continua amb el seu ascens, però en esta oportunitat amb una pujada  de tres dígits +109, que el col·loca en la sisena posició del rànquing.

En les variacions del veterà destaca la pujada de Luis María Campos Gambutti després del subcampionat que va aconseguir en el Nacional de Veterans +50.

Consultar Rànquing FACV

Consultar ELO FIDE