Rànquing FACV. Publicada la llista d’octubre de la FIDE

La FIDE ha publicat la llista de ELO d’octubre amb nombroses variacions dels nostres, degut principalment a l’abundant quantitat de tornejos en la nostra comunitat, i aquells que traspassen les nostres fronteres, especialment els Campionats d’Espanya jugats a Andalusia i Múrcia.

Com novetat en el rànquing, ja es pot consultar el lloc de qualsevol federat en la Comundiad Valenciana. El llistat recull a tots els esportistes amb llicència en vigor en la Comunitat, ordenats per ELO. Al peu del rànquing es pot veure una paginació que permet navegar per a trobar un jugador determinat.

Com es pot observar, lleugeres diferències en el més alt del rànquing Absolut que no han mogut posicions, però demostra l’active que estan els titulats de la Comunitat. A destacar Diego Macías +16 i Daniil Yuffa +9.

En el rànquing femení, com havíem avançat en el seu moment, irrupció de Silvia Doñate Moreno, que amb les seues +100! es col·loca com la segona millor xica de la comunitat, a més d’estar entre els millors 5 jugadors Sub-18 i mancant el pertinent tràmit administratiu, Mestra Femenina. Enhorabona!

Un dels jugadors que continua millorant el seu ELO llesta a Llista, és Jaime López Martínez (+114) que amb els seus tendres 12 anys ha fet fallida la barrera dels 2000 i es col·loca en el “top ten” del Sub-18, el cinqué millor Sub-16, el segon millor Sub-14, i de manera indiscutible, el millor jugador Sub-12 del rànquing de la Comunitat Valenciana.

Alguna cosa semblança veiem en Lucas González López (+112), seté en el rànquing Sub-14, segon en el Sub-12, primer en el Sub-10 i 1936 de ELO FIDE.

En el Sub-14, a més dels citats anteriorment, destaca la pujada de +50 de Carlos Pardo Ruiz, que ho llança a la segona posició de la taula i 2030 de ELO  i de Pablo Bascuñana Sánchez, amb una pujada de +50 punts aconseguint els 1961 de ELO que ho posiciona en el cinqué lloc del rànquing.

En el Sub-12, novament, salvant a Jaime i Lucas, es distingeixen els avanços de Carles Mellado +51 i David Nechifor +63

Les variacions en el rànquing veterà són una mica escasses, a destacar el +12 de Javier Buenafé i el +23 de Birjkumar, Hassomal Daswani. Segurament amb la nova competició per als jugadors veterans que organitzarà la FACV aquest mes, la pròxima llista estarà carregada de novetats en aquest sector d’edat.

Consultar Rànquing FACV

Consultar ELO FIDE