Rànquing FECV. Publicada la llista de juny de la FIDE

La voràgine de tornejos valedors per a FIDE viscuda al maig a la Comunitat Valenciana va donar com a resultat abundants canvis en el rànquing dels nostres associats. Els tornejos que més variacions han aportat als jugadors valencians han sigut els Campionats Autonòmics d’Aficionats i Absolut, els provincials veterans i la Copa Federació. I a eixos cal sumar-los Peñiscola, Basbal, Sant Vicent Ferrer, Xàtiva, Autonòmic Blitz, Costa Blanca i Elx Ibidem, cobrint de nord a sud la Comunitat Valenciana.

En l’Absolut, Diego Macías Pino (+7) s’acosta cada vegada més als 2500, un dels requisits per al títol de Gran mestre. La seua gran actuació en l’Absolut de la Comunitat Valenciana li va permetre pujar eixos 7 punts (equivalents en el llenguatge K40 a quasi 30 punts).

En el femení destaquen les pujades de dos referents del Programa impulsant la Dama, d’una banda, els +101 de Lucía Follana, gràcies al seu espectacular acompliment en l’europeu femení i en la seua bona actuació en l’autonòmic absolut de la FECV. Per un altre, els 35 punts de pujada de Nieves Sanleón, són fruit de la seua gran actuació en l’Absolut de la FECV que la va proclamar Campiona Femenina de la Comunitat Valenciana.

En el Sub-18, a més de Diego, destaca la pujada de +23 de Pablo Cayón que ho acosten al títol Mestre Candidat.

En el Sub-16, important salt de Vlad Bercaru +62, estrenyent el podi de la categoria, on manté la primera posició Carlos Pardo Ruiz.

En el Sub-14, tots els primers espases s’apunten als ascensos (Jaime López  +41, Guillermo Beneyto +61, Arturo Torosyan  +88 i Néstor Méndez  +20), però manté Pablo Bascuñana el lideratge.

Sense canvis de posicions en les altures del Sub-12, malgrat la lleugera pèrdua de ELO de Lucas Gónzalez, que es manté en la primera posició.

En el Sub-10, escassos moviments, sent les principals novetats la incorporació per primera vegada en la llista FIDE de diversos jugadors, és el cas de David-Christi Molina Galiana Gómez-Rivas (1589), Hector Boronad Sanchez (1552) i Sabine Vladimirova Georgieva (1548).

En el +50 i +65 lleugeres variacions, cal baixar bastant per a trobar una pujada important, és el cas de Birjkumar Hassomal Daswani (+12) o Javier Buenafé Moya (+15).

Recordem que cada associat pot consultar de manera pública el rànquing de cada club. A més, oferim la possibilitat que cada federat copie l’enllaç i el puga compartir.

Consultar Rànquing FECV

Consultar ELO FIDE