Reconstrucció de la Història dels Escacs Valencians del Segle XX

foto antigua jugadores de ajedrez

[Aquesta notícia s’anirà republicant periòdicament]

 

En la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana no existeix una recopilació històrica dels fets i persones més destacades de la història dels nostres escacs i ha arribat el moment de fer alguna cosa sobre aquest tema. El primer pas: ja disposem d’una adreça de correu electrònic per a enviar informació per a aquest fi:

dirección de contacto

En una primera etapa ens centrarem en informació del passat segle, el Segle XX.

Quina informació podem manar?

Abans de relacionar alguns exemples, en l’email sempre haurem d’explicar el contingut que es mana, per exemple, si es remet un butlletí d’un torneig de l’any 1956 que conté la informació d’interés en la seua pàgina 5, haurem de dir-ho en l’email junt una breu explicació. D’aquesta manera facilitarem el treball posterior que es realitzarà.

Evidentment, el material a manar han de ser referent al nostre col·lectiu dels escacs valencians i citem alguns documents d’exemple:

  • Fotografies.
  • Revistes de l’època.
  • Butlletins de tornejos.
  • Classificacions de tornejos d’ací o de Campionats d’Espanya o altres.
  • Un escrit sobre fets que la nostra memòria emmagatzema … són molt importants, perquè no sempre disposarem d’un document.
  • Etc.

En quin format?

En el qual es dispose, bàsicament. Les imatges s’escanejaran bé, evitant una fotografia feta amb un mòbil d’una altra fotografia. Els butlletins i revistes hem de tractar d’enviar-los com PDF i si veiem que són arxius molt grans podem intentar reduir-los amb eines web com Comprimir PDF – Comprimir arxius PDF en línia (pdfcompressor.com) sense necessitat d’instal·lar-nos cap programa.

Quin termini tenim?

Fins a desembre de 2.022. Crearem en la pàgina web un accés des del menú una secció que fins llavors contindrà aquesta notícia més altres que pogueren sorgir més endavant.

Què es farà després amb tota la informació?

Els objectius són varis:

  • Un arxiu digital en la FECV amb tota la documentació rebuda.
  • Una publicació o espai web amb una selecció de continguts, el més extensa possible.
  • L’edició d’un llibre que recopile el més destacat dels nostres escacs del Segle XX.

Us animem a participar d’aquest projecte.

 


Notícies anteriors

FEDA