Roda de premsa a Sueca per a presentar el V Open d’Escacs

Torneo ajedrez Sueca (España)

 

Hui s’ha celebrat roda de premsa a l’Ajuntament de Sueca per a presentar als mitjans el “V Open d’Escacs Ciutat de Sueca”, amb la presència de l’alcalde del municipi, Dimas Vázquez, la regidora d’esports, Celia Beltran, el vicepresident del Club d’Escacs Sueca, Amadeo Albert i el Director Esportiu de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Luis Barona.

Enguany el torneig introdueix una ronda més de competició, la qual cosa habilita al mateix per a aconseguir Normes de Maestro Internacional d’escacs i Normes d’Àrbitre Internacional, pujant així un esglaó de més altura en l’àmbit de la competició internacional respecte edicions anteriors.  L’esdeveniment se celebra entre els dies 22 al 28 de juliol i l’assistència com a espectador és gratuïta. El torneig d’escacs està inclòs en el Circuit Copa Campions de la Comunitat Valenciana i espera una inscripció superior al centenar de jugadors.

Les partides podran seguir-se a través d’internet en directe gràcies a la utilització de taulers electrònics de retransmissió cedits per a federació i a la plataforma digital Chess24.com, la qual cosa possibilita una difusió de l’esdeveniment a nivell mundial.

Tant el Club d’Escacs Sueca com l’Ajuntament de Sueca han anunciat l’impuls que estan donant a la introducció dels escacs entre els més joves en els col·legis, tant per la seua importància i valor com a eina educativa com perquè la pedrera dels escacs de Sueca siga bressol dels millors joves jugadors de la Comunitat Valenciana.

logo link Més informació sobre el Open d’escacs en aquest enllaç.