Tomás Sosa vencedor del I Open d’Escacs Sant Vicent Ferrer

Nota de l’Organització

Dissabte passat 13 de maig, en les instal·lacions del col·legi Dominics de València, es va disputar l’I Open Sant Vicent Ferrer d’escacs.

L’històric col·legi de València albergue aquest open carregat de figures de renom, que van passar un excel·lent matí d’escacs en les seues magnífiques instal·lacions. Jugadors com el Serbi, Kovacevic (EL MEU), l’ucraïnés Chernikov (MF) o els valencians Diego Macías Pi (MF), actual campió d’Espanya cadet, Jose Torres (MF) i Javier Buenafe (MF) van estar en la relació de jugadors del torneig.

En el merament competitiu, el campió del torneig va ser el Gran mestre Argentí Tomas Sosa, seguit del jove Maestro Fide valencià Diego Macias i amb l’anglés James Plaskett com tercer classificat.

També van rebre trofeus Carlos Guillem com a millor jugador Sub-2000, Lucas Morera millor Sub-1800, Lucas Ainsa primer classificat Sub-1600 i alumne del col·legi Dominics, Julen Boluda millor Sub-1400 i Gayane Harutyunyan com primera classificada femenina.

Al Open, en qual van participar prop de 80 jugadors, se li va sumar de manera paral·lela un campionat infantil per a categories Sub-10, Sub-12 i Sub-16 que va comptar amb al voltant de 40 participants més, omplint les instal·lacions del centre amb més de 200 aficionats als escacs entre participants, acompanyants i curiosos.

L’organització del torneig va ser a càrrec del CD Dominics i el CD Basilio. El lliurament de premis va estar presidida pel director del col·legi Antonio Roy, el qual va agrair a tots els assistents la seua participació i els va emplaçar per a una nova edició.

La classificació del torneig escolar tranquil com segueix a continuació:

Categoria Sub-16

1r Classificat – David Cortijo Tocino (CD Basilio)

2n Classificat – Daniel Antonino Dunai (Escac i mat Torrent)

3r Classificat – Javier Cano Ruvira (CD Dominics)

Més ben classificat CD Dominics – Jacob Dominic Bukowski

 

Categoria Sub-12

1r Classificat – Jose Antonio Antonino Dunai (Escac i mat Torrent)

2n Classificat – Darío Aparicio Rodrigo (Drac Negre)

3r Classificat – Duncan Ruiz Falcao (El Saler)

 

Categoria Sub-10

1r Classificat – Dl. Zhangjin (Massanasa)

2n Classificat – Saten Gevorgyan (CD Basilio)

3r Classificat – Aitor Gimeno Asensi (Aldaia Educart)

Més ben classificat CD Dominics – Ana Sierra León

Classificacions: Open | Sub-16 | Sub-10