Tot preparat per al “Obert Internacional Blitz escacs Xàtiva: La ruta dels Borja”

Nota del Club Escacs Xàtiva
La ciutat de Xàtiva acull este cap de setmana, 11 i 12 de maig, a la flor i nata dels escacs autonòmics en el pavelló Francisco Ballester.
Copa Federació Autonòmica
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i de la mà de la Federació Valenciana, el Club Escacs Xàtiva organitza la Copa Federació per segon any consecutiu. Sobre 200 jugadors d’escacs dividits en 32 equips desembarcaran en el pavelló de Xàtiva per a lluitar per equips a nivell comunitari.
III Obert Internacional Blitz escacs Xàtiva
Com a preludi de l’esperada Copa Federació es disputarà l’III Obert Internacional Blitz escacs Xàtiva: La ruta dels Borja. Batejant així este obert el club xativí pretén retre homenatge a les arrels històriques que vinculen l’origen dels escacs a València i a Xàtiva. És un esdeveniment de referència a nivell autonòmic i nacional pel nivell de participació.
Entre els participants confirmats obri la llista José Carlos Ibarra, vigent i 4 vegades campió d’Espanya en 2023 en les modalitats Blitz, parelles i per equips actiu i clàssic. No ho tindrà fàcil ja que haurà de mesurar-se a noms de la talla de:

EL MEU Diego Macías, recent campió autonòmic absolut individual de la Comunitat Valenciana i el més jove fins a la data amb grans possibilitats de convertir-se molt prompte en gran mestre.
EL MEU Pablo Cruz, actual subcampéon autonòmic absolut individual de la Comunitat Valenciana. Ha guanyat en 3 ocasions el Open Internacional Club Escacs Xàtiva
EL MEU Eric Sos, campió autonòmic absolut individual de la Comunitat Valenciana en 2015.
EL MEU Antonio Granero, amb els seus 5 títols individuals, més els 7 per equips que porta en el seu palmarés col·loquen a l’iberut entre els millors jugadors de la Comunitat Valenciana.

EL MEU Rubén Domingo, subcampió d’Espanya Absolut d’Escacs Ràpids en el 2022.
EL MEU Quique Llobell, director esportiu de l’Andreu Paterna, actual campió de la Divisió d’Honor per equips.
MF José Manuel Díaz Velandia, campió autonòmic d’Escacs Llampec de 2018.
EL MEU Slobodan Kovacevic, vencedor de l’I Open Internacional Cap Negret en la categoria veterans +65.
EL MEU Manolo Fenollar, campió autonòmic absolut individual de la Comunitat Valenciana en 2008 i 2011.
MF José García Molina, campió autonòmic per edats: Sub8, Sub10, Sub12, Sub14, i Sub16 i 5é d’Europa en Sub8. Campió d’Espanya amb el Club d’Escacs de Silla equips Sub12.
MF Javier Buenafé, campió del Open Internacional d’Escacs d’Alacant en 2023.
WFM Veronika Lezhepekova, campiona de Rússia sub-18 en el 2013.
WFM Rebeca Jiménez Fernández, Campiona d’Espanya Blitz en 2022.
MF Adrián Expósito, gran actuació en el Interclubs 2024 amb el ASSA Enric Valor que li ha permés obtindre el títol de mestre FIDE.
Francesch Vicent
Diversos testimoniatges escrits i investigacions com les de l’especialista José Antonio Garzón situen a Francesch Vicent com a mestre d’escacs de Lucrècia Borja. La seua obra és una fita en la història dels escacs, perquè va ser la primera en la qual es van establir per escrit les regles dels escacs moderns.
La representació de personatges històrics en el cartell del torneig pretén rendir tribut a tan excel·lents protagonistes de la història dels escacs lligats a la ciutat de Xàtiva.
Tot preparat per al “Obert Internacional Blitz escacs Xàtiva: La ruta dels Borja”