Un campió d’Europa en el Club d’Escacs de Mutxamel

Nota del Club

Fa a penes 3 mesos, en la localitat albanesa de Durres, es va proclamar campió d’Europa de Clubs el conjunt Noruec del Offerspill Sjakklubb. Es va mostrar intractable l’equip escandinau comptant entre les seues files amb grans noms dels escacs mundials.

Johan Sebastian Christiansen va ser un dels components d’aquell gran grup de jugadors que van fer valdre el seu talent amb les peces negres i blanques. Mostra del seu gran potencial són els seus reconeixements *FIDE com Maestro Internacional en 2015 i Gran mestre en 2018.

Estos assoliments li fan ser un dels grans noms dels escacs mundials, referència d’este esport i reconegut per tot el públic aficionat que es pree.

Christiansen a Mutxamel

Les circumstàncies han volgut que el noruec triara Alacant per a gaudir d’uns dies de vacances. Esta casualitat li ha donat l’oportunitat de disputar dissabte passat amb el Club d’Escacs de Mutxamel la seua jornada de la 1a Categoria Provincial que li enfrontava a Sant Vicent del Raspeig.

Era molt gran l’expectació dels assistents ja que veure jugar a tot un campió d’Europa suposava una gran oportunitat per a tots dos clubs. El jove Ángel Ruiz, de 15 anys, ha viscut un gran somni sent el rival de Christiansen en este espectacle en el qual s’ha convertit la partida que els va enfrontar. Ha sigut 1 hora i 25 minuts que mai oblidarà.

 

Club d’Escacs Mutxamel

Esta ha suposat la 1a victòria per al Club de Mutxamel en les 3 jornades disputades amb un resultat final de 6’5 a 1’5.

Més enllà dels objectius esportius des del club s’aposta per fomentar la pràctica dels escacs i augmentar la seua gran massa social. El Club d’Escacs Mutxamel, amb 95 llicències, és el més nombrós de la província d’Alacant amb diferència. Estes xifres ho situen com el 3r en nombre de llicències de tota la Comunitat Valenciana. Cal destacar que entre les teues files compten amb persones amb diversitat funcional fent valdre la seua labor social.