Una espectacular simultània va donar lluentor al festival La Dama dels Escacs

Nota de l’Organització

La campiona mundial sènior Mónica Calzetta va fer les delícies dels xiquets valencians

El passat cap de setmana el Complex Esportiu-Cultural Petxina de València va ser l’escenari ideal per a albergar una multitudinària i grata sessió de partides simultànies en la qual els protagonistes van ser els més de 400 xiquets i xiquetes de l’escoles municipals de la Fundació Esportiva Municipal de València, col·laborada en el festival ‘La Dama dels Escacs’, amb una perfecta organització  a càrrec de la Fundació València Bressol dels Escacs.

Volem destacar la labor dels monitors i monitores de l’Escola d’Escacs Ciutat Vella, així com jugadors d’escacs amb ELO internacional, als quals es van enfrontar els xicotets.

La gran mestra balear Monica Calzetta, campiona mundial sènior i set vegades campiona d’Espanya, va deixar la seua petjada en la sessió, amb els seus savis consells als xicotets, ponderant així mateix la utilitat que els escacs tindrà en els seus estudis, a través dels valors que aporta la pràctica del joc-ciència. Els participants van ser obsequiats amb la samarreta de les Escoles Esportives, així com una gorra de la Fundació VCA i un trofeu per a recordar este dia tan especial.

Va ser també una magnífica oportunitat perquè tots els assistents, pogueren conéixer de primera mà la sala tematitzada València Origen dels Escacs, 1475, en la qual s’explica el naixement dels escacs moderns a València a la fi del segle XV, incloent en panells de gran format un còmic sobre la vida i l’obra de Francesch Vicent, autor del primer tractat d’escacs moderns, imprés a València en 1495. Origen i difusió dels escacs moderns, eixe és el doble mèrit de València.

La intensa jornada va comptar amb la presència de María Ángeles Vidal, directora  gerent de la FDM, d’Emilio González, president de la Federació d’Escacs de la C.V i de Basilio López president de la Fundació València Bressol dels Escacs.