Va acabar el Campionat d’Espanya d’Escacs Sub-14: Diego Macías aconsegueix podi

jugadores de ajedrez con camiseta naranja

Crònica des de Salobreña, Granada, per Carlos Martínez Piqueras.

Va finalitzar el Campionat d’Espanya sub-14 amb una actuació notable de la delegació de la Comunitat Valenciana.

María Palomero va aconseguir 2’5 punts. Va meréixer alguns punts més perquè en diverses partides va tindre posicions guanyades que es van escapar per xicotets detalls. Primer campionat per a María que segur tornarà.

Pablo Cayón va finalitzar amb 4’5, el 50% dels punts. Va jugar un torneig seriós, començant molt bé i enfrontant-se a jugadors forts. Es van escapar alguns punts però encara així va mostrar personalitat, força i treball. Era també la seua primera participació en un Campionat d’Espanya i segur que tornarà l’any vinent amb ganes, és un jugador a tindre molt en compte.

També amb el 50% dels punts terme Armen Kocharyan. Una pena que se li van escapar les dues últimes partides i no va poder arredonir en punts un torneig molt bo. Armen ha jugat diversos anys i es veu el progrés de torneig en torneig. Un gran jugador.

Amb 5 punts va finalitzar Carlos Villagordo. Un jugador experimentat malgrat la seua edat. Continua creixent com a jugador i es va fent més complet. En l’última ronda va jugar en taula 15 i una victòria li hauria fet estar entre els 15 millors d’Espanya. Torneig molt complet i amb bones sensacions.

Finalitzem amb Diego Macias, un jugador que any rere any ens regala moments inoblidables. En aquest torneig va finalitzar tercer d’Espanya empatat amb el segon i jugant la partida més llarga del torneig en l’última ronda, que ha durat sobre les 4h 30′ i on Diego ha forçat fins a l’infinit per a fer-se amb el punt sencer. Finalment, taules i tercer perquè serveixen per a entrar en el podium i continuar sumant assoliments en la seua història com a jugador. Esperem veure-li jugar de nou per a continuar gaudint dels seus escacs (i, de pas, continuar aprenent). Enhorabona Diego per aqueix més que merescut tercer lloc.

I en nom de la FECV, volem donar les gràcies a tots els participants que s’han animat a jugar representant a la Comunitat Valenciana, així com a l’esforç i suport de les mares, pares i acompanyants. Un luxe comptar amb tots vosaltres. Moltes gràcies

i64 … veure classificació jugadors valencians

Diego Macías con su trofeo de ajedrez
Diego Macías Pino aconsegueix el bronze