Van acabar els Sub-10 en el Campionat d’Espanya d’Escacs a Salobreña

tres niños

Crònica des de Salobreña, Granada, per Carlos Martínez Piqueras.

Va finalitzar el Campionat d’Espanya sub 10 on van ser tres els representants de la Comunitat Valenciana: Eli Escoffier, Asier Piris i Guillermo Beneyto.

Va ser un torneig amb partides molt dures on els nostres jugadors van competir a un bon nivell i van lluitar totes i cadascuna de les partides. Encara que es van escapar alguns punts amb partides controlades i material de més, en general cal estar molt contents amb el rendiment i l’actitud dels nostres jugadors.

Eli va finalitzar en el lloc 40. Encara que va començar jugant ràpid, va aconseguir millorar aqueix aspecte i cap a meitat de torneig va jugar diverses partides molt llargues i molt interessants. Va ser de menys a més (com Asier i Guillermo) i va anar guanyant confiança durant el torneig. Una llàstima  haver perdut les dues últimes partides que, en cas contrari, li hagueren ajudat a pujar a un lloc millor. No obstant això, cal estar content amb l’actitud i millora d’Eli durant tot el torneig.

Asier va començar el torneig una miqueta nerviós, encara que ràpidament es va reposar i va començar a jugar cada vegada millor: segur de si mateix i lluitant cada partida. Va anar guanyant confiança i aconseguint bones posicions. Una llàstima que se li va escapar alguna partida amb molt d’avantatge que li haguera ajudat a aconseguir un gran resultat, però cal estar content amb el rendiment de Asier així com la seua evolució en el torneig.

Finalment, Guillermo. Va realitzar un sensacional torneig i va lluitar pràcticament totes les partides entre les primeres 10 taules. Va tindre un rendiment molt bé, una actitud exemplar (com Asier i Eli) i va anar guanyant seguretat a mesura que el torneig avançava (això es pot veure en la penúltima partida, on va tractar de forçar al màxim la posició i fer-se amb el punt sencer). Molt bon torneig de Guillermo que va deixar algun rematades molt boniques (per exemple, en les partides 3 i 4).

Des de la FECV, els donem la més sincera enhorabona a cadascun dels jugadors i agraïm l’esforç i compromís que les mares i pares han tingut en aquests campionats.

i64 … veure classificació jugadors valencians