Vilches: “El Benidorm Chess Open continua creixent any rere any”

El director tècnic del torneig, il·lusionat amb l’edició que arriba

Benidorm (04/09/2023).– Quan a penes queden dos mesos perquè comence una nova edició del prestigiós torneig d’escacs, el director tècnic del ‘Benidorm Chess Open’, Alfonso Vilches, reconeix sentir-se especialment il·lusionat amb el que s’aveïna. L’esdeveniment continua creixent any a any, en la d’aquest 2023 ve carregat de novetats i s’espera que la cita torne a cobrir les expectatives més favorables i abunde en la seua progressió.

Amb les inscripcions ja obertes, ho estaran fins al pròxim 25 d’octubre, i les dates fixades des de fa temps, el torneig de disputarà entre el 28 d’octubre i el 5 de novembre, Vilches diu que “esperem arribar a la xifra dels 250 participants. Això seria un repte per a nosaltres i aconseguiríem continuar progressant a poc a poc en l’evolució de la cita. El torneig va creixent any a any i això ens satisfà”. Afig que “esperem un nodrit nombre de participants de la pròpia Comunitat Valenciana, ja que hi ha un important capítol de premis destinat a ells (el muntant total reservat per als jugadors d’escacs locals és de 4.000 euros), i la resta arribaran des de diferents punts del planeta, com és norma”.

En aquest sentit aporta una cridanera novetat, ja que, “per primera vegada comptarem amb la presència de dues escoles arribades des de diferents països, la qual cosa contribuirà al fet que els jugadors espanyols tinguen la possibilitat d’enfrontar-se a jugadores d’escacs de nacionalitats amb les quals seria molt complicat coincidir, si no fora pel torneig”. D’aquesta manera, confirma d’una de les escoles internacionals que seran presents, i que ja ha certificat la seua assistència, procedeix de Noruega, mentre que la segona, encara per tancar-se definitivament, ho farà des d’una república de l’antiga URSS.

Quant als atractius que tanca l’organització del ‘Benidorm Chess Open’, al marge del propi nivell i la participació que solen ser norma general, Vilches destaca que “caldria tindre molt en compte que es tracta del torneig que major nombre de premis en metàl·lic atorga, en la nostra intenció d’aconseguir cridar l’atenció d’un bon nombre de jugadors i d’esportistes qualificats”. Al mateix temps, i en una picada d’ullet a la ciutat que alberga cada any la cita esportiva, aporta que, “l’avançament en el calendari, bastant notable, farà que tinguem millors condicions climatològiques per a poder gaudir amb intensitat d’una ciutat com Benidorm en les estones en els quals el propi desenvolupament de la competició el vaja permetent”.

El ‘Benidorm Chess Open’ compta amb un Open A (SUPRA 1800) i un Open B (SUB 2000). Es desenvoluparà pel Sistema Suís, a 9 rondes (90’ + 30’’) i és vàlid per a la ELO FIDE, desenvolupant-se per a normes internacionals. Igualment es disputarà un torneig de ràpides d’un dia, Memorial Emilio Pellicer, així com un torneig ‘*superblitz nocturn que es dirà ‘Halloween Chess’. El ‘Benidorm Chess Open’, comptarà amb un total de 39.000€ en premis i un global de fins a 147 recompenses en metàl·lic.

Per a més informació quant a tot el relacionat amb l’organització i la celebració d’aquesta nova edició del ‘Benidorm Chess Open’, es pot consultar la pàgina web oficial de l’esdeveniment, https://benidormchess.com/, que conté les dades precises en tots els seus apartats. De la mateixa manera, per a poder realitzar la inscripció pertinent en la present edició del torneig, n’hi ha prou amb accedir a l’enllaç https://benidormchess.com/inscripcion/ i seguir els passos que s’indiquen.

Aquesta edició 2023 del ‘Benidorm Chess Open’ està organitzada pel Club d’Escacs Cavall Blanc Benidorm i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benidorm, la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial d’Alacant i la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana (FECV). Al mateix temps, i com a patrocinador, figura l’Hotel Meliá Benidorm i, com a socis col·laboradors, estan Chicorela, Art & Esdeveniments, i Duochess.

Nota de l’Organització