Xecball i Escacs, protagonistes en els Centres Educatius de la Comunitat Valenciana

En esta nova marxa, la FECV aposta cada vegada més, per la promoció dels escacs escolars en els centres educatius de la Comunitat Valenciana i per a això, compta amb el destacat joc esportiu, Xecball (Escacs Motriu).

Durant els mesos de gener a març, més de 1100 xiquetes i xiquets de tota la CV han aprés a jugar a Xecball i al seu torn, als escacs, gràcies a la col·laboració de la FECV amb el programa + Esport a l ‘escola de la Fundació Trinidad Alfonso. Este programa es desenvolupa dins de la classe de E.F i va dirigit a alumnat de 3r i 4t de primària.

Amb esta disciplina esportiva basada en escacs, es va donar una gran visibilitat al nostre esport, acostant-lo de manera lúdica, tant a l’alumnat com al professorat dels centres educatius durant les nou jornades que va durar el programa. D’esta manera, es podria dir que, Xecball unix de manera extraordinària escacs i activitat física, convertint-se per a tots els agents educatius, en una atractiva combinació per a iniciar-se en el món dels escacs.

Com a novetat, enguany, es va convidar als clubs d’escacs perquè assistiren a l’última sessió. Sens dubte, esta participació va superar totes les expectatives i va ser un fermall final de qualitat a este programa. En esta jornada ajedrecística, els/as representants dels clubs van compartir experiències, aspiracions i, per descomptat, van jugar als escacs amb tot l’alumnat. Això va suposar tal enriquiment per totes dues parts, que va comportar en una gratificació mútua en esta trobada insòlita.

Per tot això, donar el nostre agraïment als centres educatius per la magnífica recepció i la deferència tant amb la FECV com amb els clubs assistents. També, agrair la implicació i el compromís de els/as representants de tots els clubs col·laboradors que van emprar el seu temps per a dedicar-li’l als escacs escolars, deixant empremta i amb ganes de més, als centres educatius de la C.V.

Els centres educatius participants i clubs col·laboradors.

  • CEIP Víctor Oroval i Tomás (Carcaixent) – C.A. Carcaixent
  • CEIP Paluzié (Catarroja) – C.A. Albal.
  • CEIP Els Sitges (Burjassot) – C.A. Burjassot.
  • CEIP Maestro Serrano (Mislata) – C.A. Mislata.
  • CEIP Batallar (L’Alcudia) – C.A. Algemesí.
  • CEIP Teixereta (Ibi) – C.A. Ibi.

Les foies

Ceip Teixereta (Ibi)
Paluzié
Ceip Víctor Oroval (Carcaixent)

Ceip Félix Olmos