Yuri Solodovnichenko vencedor del Open de Setmana Santa

El Gran mestre Yuri Solodovnichenko ha guanyat la setena edició de el Open Internacional d’Escacs Setmana Santa. La Nucia 2023 que s’ha dut a terme en les instal·lacions del Poliesportiu Camilo Cano de La Nucia entre els dies de el 05 al 10 d’abril. Li acompanyen en el podi el Gran mestre Xu Yi, segon classificat i, en la tercera posició, el Gran mestre Maksim Chigaev.

En la cerimònia de clausura va tindre a lloc en el pavelló esportiu Camilo Cano a les 14.30 hores i van entregar els guardons el regidor d’esports de l’Ajuntament de la Nucia, Sergio Villalba Clemente i el president de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Emilio González Gómez.

Set jugadors van empatar en el primer lloc amb 7`5 punts

Un torneig tan lluitat, tan igualat i amb més de 500 participants ha propiciat no menys emoció per conéixer el campió d’aquesta edició. Els sistemes de desempat previstos en les bases de la competició han sigut els que han determinat l’ordre final en la classificació dels set participants que van aconseguir aconseguir la mateixa màxima puntuació.

La millor classificada femenina ha sigut la Mestra Internacional Femenina Meruert Kamalidenova que ha aconseguit, a més norma de Maestro Internacional.

Les xifres parlen

N’hi ha prou amb donar una ullada a les estadístiques del torneig per a veure la seua magnitud, 509 jugadors, 41 països representats i 136 titulats per la FIDE.

El Gran mestre Julen Arizmendi el millor classificat de la Comunitat Valenciana

El jugador del club Andreu Paterna, Julen Arizmendi Martínez, va acabar en setena posició empatat a punts amb en campió del torneig.

Julen ha realitzat un torneig impecable, invicte, cedint tres taules i cap derrota

Nota de Patricia Clars, Organitzadora Internacional de la FIDE

Infinites gràcies a tod@s els jugadors que han participat en aquesta VII Torneig Internacional d’Escacs Setmana Santa a La Nucia 2023. Vam estendre un dia més per a major comoditat dels jugadors i la fórmula va donar l’èxit aconseguit. A la foto amb el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de La Nucia, Sergio Villalba Clemente que amb el seu GRAN SUPORT i posada en marxa des de fa 12 anys hem aconseguit situar a La Nucia en el món. A l’Alcalde de La Nucia, Bernabé Cano García, gràcies per promoure l’esport ciència en gran. Promet l’any vinent millor i sorprendre’ls amb més escacs del bo.

La totalitat de els resultats i classificació pot consultar-se en aquest enllaç.

Les fotos de l’esdeveniment estan sent pujades en aquesta pàgina

(Nota de Premsa de l’Organització)