Circular 04/2024 XLII Jocs Esportius Comunitat Valenciana. Finals Provincials

València a 8 de febrer de 2024

 

1.- Les següents bases tècniques complementen les oficials. En cas d’haver-hi alguna diferència serà vàlid amb caràcter general el que conste en les bases publicades per la Direcció General de l’Esport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

 

2.- Documentació. Tots els participants han d’estar inscrits dins del termini i en la forma corresponent pels seus respectius clubs o col·legis en l’aplicació dels Jocs Esportius.

 

3.- Data límit de confirmació d’inscripció a Alacant i València 29 de febrer, a Castelló 15 de febrer mitjançant el següent formulari d’inscripció

[Formulari d’Inscripció Castelló] [Formulari d’Inscripció València i Alacant]

Els inscrits o delegats de club tenen l’obligació de comprovar els llistats que es publicaran en info64, sent el divendres 1 de març últim dia per a fer reclamacions telefòniques a la FECV fins a les 13 hores. Una vegada tancat este termini es podrien admetre per a la segona ronda.

 

4.- Província, dates i seu de joc:

Final Provincial CASTELLÓ, el dia 18 de febrer de 2024.

Seu Castelló – Espai Jove Av. França, 25, 12540 Vila-real

Final Provincial ALACANT, el dia 3 de març de 2024.

Seu Alacant – C. Jesús-María, Carrer d’Algol, 33, 03006 Alacant

Final Provincial VALÈNCIA, el dia 3 de març de 2024

Seu València –  Avinguda del Dret de Reunió, 12, 46600 Alzira

 

5.- S’establixen dos tornejos, un per cada categoria:

CADET: nascuts en 2008 i 2009.

INFANTIL: nascuts en 2010 a 2013. Poden participar tots els jugadors i jugadores classificats en els zonals.

 

6.- El torneig es jugarà sistemàticament Suís, a 15 minuts per jugador + 10 s. / jugada, en jornada matinal i vespertina el dia indicat en el punt 4 en la seu designada, jugant-se 7 rondes, 4 en el matí i 3 en la vesprada. El començament de la 1a ronda serà a les 10 h i la 5a aproximadament a les 16 h. podent variar segons el desenvolupament de la competició. Es jugarà sistemàticament lliga si el nombre de participants així ho aconsellara.

 

7.- Els sistemes de desempat per al sistema suís a aplicar per este orde són:

1r Bucholtz FIDE –pitjor.        2n Bucholtz FIDE total.          3r Sonnen.

4t Resultat particular.         5é Major núm. de victòries.

Els sistemes de desempat per al sistema lliga a aplicar per este orde són:

1r- Resultat particular.        2n- Sonnen.                      3r- Major núm. de victòries

4t- Millor de 3 partides blitz (5 min. sense increment)

 

8.- DELEGATS I PÚBLIC: A la sala de joc només estarà permesa la presència de jugadors i personal de l’organització.

 

9.- Classificaran per a la Final Autonòmica Infantil (nascuts en 2010 a 2013):

  • 1r, 2n i 3r xics i 1a, 2a i 3a xiques.
  • A més, obtindran plaça si no hi ha un mínim de 6 xiques classificades, les tres jugadores amb millor puntuació en la classificació final, (atesos els desempats), independentment de la província.
  • Els jugadors amb millor puntuació en la classificació final, (atesos els desempats), independentment de la província, fins a completar els 30 participants.

 

10.- Classificaran per a la Final Autonòmica Cadet (nascuts en 2008 i 2009):

  • 1r, 2n i 3r xics i 1a, 2a i 3a xiques.
  • A més, obtindran plaça si no hi ha un mínim de 6 xiques classificades, les tres jugadores amb millor puntuació en la classificació final, (atesos els desempats), independentment de la província.
  • Els jugadors amb millor puntuació en la classificació final, (atesos els desempats) independentment de la província, fins a completar els 30 participants.

En totes dues categories s’afegiran al llistat de participants els jugadors/as del grup de Tecnificació en les seues respectives categories.

Els esportistes referits hauran de confirmar la seua participació dins del termini i en la forma corresponent per a disputar la citada Final.

11.- Tots els aparellaments i classificacions elaborades pel programa informàtic es consideraran inapel·lables excepte error en la introducció del resultat. Els jugadors tenen l’obligació de comprovar en cada ronda que tenen assignada la puntuació correcta.

12.- Durant la disputa de la seua partida cap esportista podrà absentar-se de la sala de joc sense la prèvia autorització d’algun àrbitre.

 

13.- La incompareixença no justificada a una ronda o a dos rondes, encara que siguen justificades, suposarà la retirada del torneig.

 

14.- Els participants en el torneig autoritzen la publicació de les seues dades personals en els diferents mitjans de comunicació que l’organització considere oportuns per a la necessària difusió de l’esdeveniment (llistats de resultats, fotos, classificacions, participants, partides, retransmissions, etc.).

 

15.- Tot el no especificat en estes bases es regirà per les bases generals dels XLII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, el Reglament de Competició de la FECV i les Lleis dels Escacs de la FIDE.

 

16.- Qualsevol imprevist serà resolt per l’àrbitre i/o l’organització.

 

17.- La participació en el Campionat suposa l’acceptació de la totalitat d’estes bases.

 

ALTRES CONSIDERACIONS

Sobre arbitratge i programa d’aparellament s’aplicarà la Circular 23/2018

(https://www.facv.org/2018/2018-circular-23.pdf)

Els participants amb la seua inscripció accepten estes bases i la Política de Privacitat de la FECV ( https://www.facv.org/aviso-legal).

 

PROTOCOL PROTECCIÓ AL MENOR DE LA FECV:

Els tornejos de la FECV estan subjectes a l’aplicació del “Protocol de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana per a la prevenció, detecció i actuació enfront de l’assetjament i abús sexual” publicat en la pàgina Web de la FECV:   (https://www.facv.org/proteccion-almenor).

 

Firmat: Luis Martínez

Responsable d’Àrea de Jocs Esportius