III Torneig Infantil en Alcossebre

Nota de l’Organització

En el marc del Festival d’Escacs Intercontinentals de Alcossebre, patrocinat per l’Ajuntament de la localitat i amb la destacada participació del Mestre i Youtuber Luis Fernández Siles, conegut com Luisón, es va dur a terme amb gran èxit la III Olimpíada Infantil de Alcossebre el 24 de setembre de 2023. Aquest esdeveniment va reunir més de 70 jugadors representant a quasi 20 països dels cinc continents.

La miniolimpiada va ser un impressionant colofó al magnífic festival que el Club d’Alcalá-Alcossebre organitza cada any en aquestes dates. Si el torneig femení del dia anterior va ser un èxit quant a participació i nivell de les competidores, sent el més nombrós de la història a la Comunitat Valenciana en aquest segle XXI, l’esdeveniment de hui va consolidar els esforços del club cap als escacs infantils. Va oferir un model de torneig divertit i altament instructiu tant per als xiquets com per als seus familiars.

El mestre Luisón va exercir un paper actiu en la presentació i es va unir a la festa jugant partides amb tots aquells que ho van sol·licitar i lliurament de premis en presència del regidor d’esports Miguel Martorell i les festeres de la localitat. Després de la clausura, el president del club, Juan Vicente Sala, va expressar la seua satisfacció pel bon acolliment dels participants i va prometre millores i sorpreses per a la pròxima edició.

El palmarés de l’esdeveniment va ser el següent:

Campió del Torneig: Rubén Vinuesa (Vinaros)
Subcampió: Davyd Teply (Vinaros, representant a la República Txeca)
3r Classificat: Nicolás Bellón (Benimaclet, amb bandera francesa)

En la categoria Sub 14:

Campiona: Laia García
Subcampeón: Daniel Antonino (Moldàvia)
3r Classificat: José Alfonso Antonino (Moldàvia)

En la categoria Sub 10:

Campió: Andrés Pérez Monhakov
Subcampió: Julen Boluda
3r Classificat: Alex Climent

En la categoria Sub 8:

Campió: Jaime Martínez
Subcampeón: Aitor Gimeno
3r Classificat: Alex Casañ

També es van reconéixer als millors locals:

Gerard Bojar (Bandera de Romania)
Mateo Buitrago (Bandera de Colòmbia)
Mark Peysyazhnyuk (Representant a Ucraïna)

Classificació