Circular 08/2024 XLII Jocs Esportius Comunitat Valenciana. Finals Autonòmiques

Estimats Federats/as: Convoquem  les Finals Autonòmiques dels XLII Jocs Esportius Comunitat Valenciana.

Les següents bases tècniques complementen les oficials. En cas d’haver-hi alguna diferència serà vàlid amb caràcter general el que conste en les bases publicades per la Generalitat Valenciana.

DIES DE JOC:  20 i 21 d’abril de 2024

SEU DE JOC: Nou Espai d’Oci, C/ dels Murs s/n 12579 Alcossebre, Castelló

CATEGORIES: S’establixen dos categories, que es juguen per separat:

 • CADET: nascuts en 2008 i 2009.
 • INFANTIL: nascuts en 2010, 2011, 2012 i 2013.

SISTEMA DE JOC: Sistema Suís a 7 rondes.

RITME DE JOC: 30 minuts +10 segons / jugada. El temps de cortesia s’establix en 15 minuts després de l’hora d’inici de la partida.

CLASSIFICATS I INSCRIPCIÓ

Tots els participants han d’estar inscrits dins del termini i en la forma corresponent pels seus respectius clubs o col·legis en l’aplicació de la Direcció General de l’Esport.

Tots els jugadors que poden participar en la final, tenen l’obligació de confirmar la participació mitjançant el següent formulari: [ Formulari d’inscripció ] abans de la data límit, que serà el 16 d’abril de 2024.

Classificats

 • Estan classificats per a la Final Autonòmica, a més dels inclosos en el Pla de Tecnificació que NO van participar en la Final Provincial, els assenyalats en els següents llistats:

A més, en totes dues categories: Les absències de jugadors i jugadores se supliran amb els jugadors i jugadores atenent els seus punts i desempat en les classificacions provincials, segons apareix en els llistats publicats.

SISTEMES DE DESEMPAT:

Buchholz eliminant el pitjor resultat (2) Buchholz total (3) Sonneborn-Berger (4) Resultat particular i si persistira l’empat, en última instància, (5) Sorteig.

RONDES, CALENDARI I HORARI:

1a Ronda: 20 d’abril a les 11.00 hores

2a Ronda: 20 d’abril a les 12.30 hores

3a Ronda: 20 d’abril a les 16.30 hores

4a Ronda: 20 d’abril a les 18.00 hores

5a Ronda: 21 d’abril a les 10.30 hores

6a Ronda: 21 d’abril a les 12.00 hores

7a Ronda: 21 d’abril a les 16.00 hores

HORARI DE JOC APROXIMAT:

ALLOTJAMENT:

EUROSTAL

Reserves de les campiones i campions provincials:

 • El campió i la campiona de cada categoria, que tinga un desplaçament major o igual a 200 kilometres des del seu lloc de residència fins a Alcossebre, té l’allotjament de dos nits a l’hotel oficial.
 • El campió i la campiona de cada categoria, que tinga un desplaçament menor a 200 kilometres des del seu lloc de residència fins a Alcossebre, té l’allotjament d’una nit a l’hotel oficial.
 • Aquells/as jugadors/as classificats/as que tinguen un desplaçament major a 200 kilometres des del seu lloc de residència fins a Alcossebre tenen l’allotjament d’una nit a l’hotel oficial.

Les reserves dels anteriors allotjaments es realitzaran a través de l’email de la federació: adm@facv.org. La data límit d’estes reserves és el 17 d’abril.

Reserves de la resta de participants:

La resta de participants han de gestionar les reserves  directament amb l’hotel (indicant que és participant del “Grup d’Escacs”). La data límit de reserves de la resta de participants és  el 17 d’abril.

Preus per persona i dia

 • PENSIÓ COMPLETA
  • Estudi Superior……………… 43,00 €
 • MITJA PENSIÓ
  • Estudi Superior……………… 40,00 €.

Suplement individual 50%

Descompte per a la tercera i quarta persona 30%

Primer xiquet gratis. Segon xiquet 50%

Es consideren xiquets fins als 10 anys inclusivament (es demanarà documentació)

Els menors que es queden a pernoctar a l’hotel, inclosos els que assistisquen com a campions, han d’estar acompanyats d’un pare/tutor o adult responsable que es comunicarà a la FECV i sempre complint el que s’establix en el “Protocol de protecció al menor” https://www.facv.org/proteccion-almenor

ALTRES CONSIDERACIONS

IMPORTANT: Els tres primers classificats/as de la general hauran de ser presents en la clausura, excepte causa de força major degudament anunciada prèviament i la justificació de la qual siga acceptada per l’organització. No complir amb este requisit pot suposar perdre els drets de premi i els classificatoris.

DELEGATS I PÚBLICO: A la sala de joc només estarà permesa la presència de jugadors i personal de l’organització.

La FECV designarà un responsable Federatiu per a este torneig.

Les Seleccions Infantil i Cadet Mixtes de la Comunitat Valenciana per als Campionats d’Espanya per Equips en Edat Escolar, es formaran amb 3 components masculins i 3 femenins: els dos primers xics i les dos primeres xiques de cada categoria més un altre jugador i jugadora designats pel responsable de l’Àrea de Tecnificació de la FECV. Recordem que els Campionats d’Espanya de Seleccions Cadet i Infantil són convocats en modalitat mixta per la FEDA.

Els campions, campiones, autonòmiques es classifiquen per als Campionats d’Espanya individuals en les categories Sub-14 i Sub-16, en representació de la Comunitat Valenciana i en les condicions que marque el conveni de col·laboració entre la FEDA i la FECV per a l’any 2024.

Organitza: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana.

 1. La incompareixença no justificada a una ronda o a dos rondes, encara que siguen justificades, suposarà la retirada del torneig.
 2. Sobre arbitratge i programa d’aparellament s’aplicarà la Circular 23/2018
 3. Sobre els dispositius electrònics s’aplicarà la Circular 22/2018:
 4. A la sala de joc no estarà permés consumir aliments ni tindre begudes que no disposen de tap per a evitar vessaments.
 5. Tot el no especificat en estes bases es regirà per les Bases Generals dels *Jocs de GVA o serà resolt per l’organització i la FECV.
 6. Els participants amb la seua inscripció accepten estes bases i la Política de Privacitat de la FECV https://www.facv.org/aviso-legal
 7. Per a percebre premis s’haurà de ser present a la sala de joc en la clausura, excepte causa de força major degudament anunciada prèviament i la justificació de la qual siga acceptada per l’organització. No complir amb este requisit pot suposar perdre els drets a premi.

 

PROTOCOL PROTECCIÓ AL MENOR DE LA FECV:

Els tornejos de la FECV estan subjectes a l’aplicació del “Protocol de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana per a la prevenció, detecció i actuació enfront de l’assetjament i abús sexual” publicat en la pàgina Web de la FECV: (https://www.facv.org/proteccion-almenor).

 

Signat: Luis Martinez Vázquez

Responsable de l’Àrea de Jocs Esportius de la FECV